Strona główna Aktualności Dnia W jakiej temperaturze można przewozić mięso? KE modyfikuje przepisy

W jakiej temperaturze można przewozić mięso? KE modyfikuje przepisy

1032
0
No Ratings Information Message

Komisja Europejska pozytywnie rozpatrzyła wniosek o zmianę rozporządzenia WE 853-2004. Modyfikacja umożliwi przewóz tusz świń i małych przeżuwaczy w temperaturze rdzenia powyżej 7 stopni Celsjusza. Potrzebne będą jednak zezwolenia odpowiednich urzędów.

Wniosek o zmianę rozporządzenia zainicjował francuski związek przedsiębiorców z branży mięsnej Culture Viande wraz z IFIP, ANSES i DGAL, który poparła na poziomie europejskim – UECBV (Europejska Unia Handlu Żywcem i Mięsem). Nowe przepisy mają wejść w życie pod koniec roku.

Oceń artykuł

Poprzedni artykułPowstanie prawie 400 punktów kontroli wagowej
Następny artykułUżywasz telefonu podczas jazdy? Tam możesz za to stracić prawo jazdy na 3 miesiące

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj